Plague Inc – ett annorlunda strategispel

Nu är det dags för ännu ett apptips. Denna gången är det spelet Plague Inc det handlar om. Här är målet att förinta jordens befolkning genom att utveckla ett virus och hindra forskare från att framställa ett botemedel. Där allt utspelar sig i realtid.

Det är helt klart ett annorlunda koncept, men det är faktiskt väldigt kul. Ju mer du spelar och klarar av desto mer låser du upp. Ett exempel på saker du kan låsa upp är olika typer av virus, så som bakterier, parasiter och till sist bio-vapen.




För att göra det svårare så finns det även olika typer av svårighetsgrader där Casual är enklast följt av Normal och sist Brutal. Skillnaden mellan Normal och Brutal är att folk tvättar sina händer hela tiden i Brutal, forskare jobbar nonstop utan att gå hem och sjuka människor blir inlåsta i fängelse. Allt för att göra det svårt att både sprida och förhindra ett botemedel.

Det finns väldigt många olika sätt att spela spelet på även om du klarat av en viss svårighetsgrad eller virustyp. Dels i hur du går till väga för att sprida viruset, vad du gör för att stoppa forskare och bara en så enkel sak som att börja döda folk snabbt istället för att vänta tills spridningen är skedd över hela världen.

Sist men inte minns så finns det väldigt många dolda ”achievements” och combos du kan hitta medan du spelar. T.ex kan du kombinera symptomen hostning och kräkning för att låsa upp ”projektil kräkning” vilket ökar spridningen av ditt virus. Trevligt va?

Helt klart värt att testa om du gillar strategispel eller bara känner för att förinta mänskligheten!

Ett svar till “Plague Inc – ett annorlunda strategispel”

  1. Tobias SJösten skriver:

    Älskar’t! De har lyckats bra med ljudeffekterna också. Det skapar en riktigt oskön stämning med hostningarna, flightutropen, osv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *