Font Awesome Icons – Visa snygga ikoner i webbapplikationen

Ikoner är inte helt enkla att skapa själv och kan vara dyra att köpa. Ett helt gratis alternativ som är enkelt att implementera är Font Awesome Icons som erbjuder över 600 ikoner. Det krävs ingen JavaScript eller något annat heller utan de är helt standalone.

Jag använder dem i nästan alla projekt jag håller på med idag för att snygga till designen och skapa lite mer liv och tydlighet. Till exempel använder jag dem här på bloggen. Jag har alltid kunnat hitta en ikon som passar till ändamålet vilket ofta inte är fallet om man köper ett icon pack som kanske bara innehåller de vanligaste ikonerna.

Enklaste sättet att börja använda Font Awesome är genom en CDN:

<link rel="stylesheet" href="https://cdnjs.cloudflare.com/ajax/libs/font-awesome/4.5.0/css/font-awesome.min.css">

Efter det kan du visa en genom att skriva följande:

<i class="fa fa-thumbs-o-up"></i>

Ett svar till “Font Awesome Icons – Visa snygga ikoner i webbapplikationen”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *