Frågvis [#3]

I onsdags skrev jag om när och hur jag lärde mig programmera. Jag tycker det är ganska intressant hur folk lär sig att koda och kanske även varför. Oftast är det något i stil med ”Jag tycker om att skapa saker” eller ”Jag tycker om att lösa problem”. Det som brukar variera mest däremot är när man startade. Var det redan i 7-9 års åldern eller kanske var det senare i livet på universitetet? Min fråga idag är helt enkelt flera frågor.

När började du programmera? Varför började du med det? Och sist men inte minst, vilket språk och vad var den riktiga ”saken” du skapade?

Ett svar till “Frågvis [#3]”

  1. Tobias SJösten skriver:

    Jag var tolv när jag började programmera och då var det script till mIRC som gällde. Först använde jag IRC-klienten endast till att chatta med människor runt om i världen men när jag förstod att jag kunde automatisera saker och göra balla saker som direkt visades för andra; då blev jag hooked.

    Den första saken jag kommer ihåg att jag skapade var ett script som visade vilka chattare på kanal A, som också hängde på kanal B. Så att jag visste vilka jag hade gemensamma intressen med. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *