Ubuntu smartphones släpps i år

Idag fick vi veta att Ubuntu ska släppa en första preview på sin nya telefon den 21 Februari vilket är nästa Torsdag(!). Inte nog med att vi kommer få se en preview, vi kommer även få ta del av källkoden vilket gör att du kan testa mjukvaran på din egna telefon om du skulle vilja det. Instruktioner kommer finnas på Ubuntu’s Wiki den 21 Februari om hur detta görs.

Mark Shuttleworth har även sagt att de ska börja sälja telefonen i Oktober detta året. Som tidigare användare av Ubuntu tycker jag detta är väldigt spännande. Ubuntu har kommit en bra bit på vägen när det gäller användarvänlighet för Linuxanvändare med sitt desktop och nu tar de ett stort nytt kliv in på en helt ny marknad. Huruvida om jag kommer använda det senare eller inte vet jag inte i nuläget. Men nyfiken är jag helt klart!
Vill ni läsa mer så kan ni gå in på Arstechnica som skrivit om detta idag eller så klart Ubuntu’s egna sida.

Ett svar till “Ubuntu smartphones släpps i år”

  1. Tobias SJösten skriver:

    Jag har stora hopp för Ubuntu Phone! Nu önskar jag bara att jag hade en kompatibel lur. 🙁

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *