Frågvis [#2]

Jag jobbar just nu enbart med Vim som min editor men har däremot använt väldigt många andra under åren. Vim gör att jag kan skriva snabbare och få mer gjort på kortare tid för att inte tala om möjligheten att kunna confa precis som jag vill ha det. Det är så klart en högre learning curve på Vim än andra GUI editors men tiden jag lagt på det har varit värt det i slutändan.

Vilken editor/IDE är din favorit och varför?

Ett svar till “Frågvis [#2]”

 1. Tobias SJösten skriver:

  Vim. Otippat, eller hur? 🙂

  Här är mina främsta anledningar:
  – Efter några månaders inlärning blir man väldigt snabb. Tiden mellan tanke och kod kortas ned och jag kan fokusera mer på att tänka, än att skriva kod.
  – Vim är otroligt flexibelt i hur man kan utöka och skräddarsy funktionaliteten. Det gör att jag knappast kommer hamna i en situation där Vim är min flaskhals.
  – Eftersom Vim är terminalbaserat kan jag använda exakt samma editor oavsett om jag utvecklar lokalt eller SSH:ar in på en server för konfiguration/hotfixar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *