3 Vim plugins jag inte kan leva utan

Jag har för tillfället inte alls många plugins jag använder utan kör ganska så mycket pure Vim. Däremot är det några jag bara inte kan leva utan och här kommer tre av dem.

Snipmate

Är det en plugin som gör att du kan skriva kod betydligt snabbare så är det Snipmate. Genom att skriva t.ex ”div.” och sedan trycka på Tab så får du fram koden för en div-tagg och din cursor hamnar mellan ”” i class=””. Skriv in något och tryck på Tab igen så hamnar du inne i div-taggen. Detta funkar för alla språk du kan tänka dig och du kan själv skräddarsy egna korta ord som du vill ska skapa något genom att skriva in och trycka på Tab. Kort och gott ett stort hjälpmedel.

Länk för nedladdning: https://github.com/msanders/snipmate.vim
Video för demonstration: http://www.youtube.com/watch?v=xV2IsE5OHd4

Supertab

Ganska lik Snipmate men fungerar lite annorlunda. Syftet med det här pluginet är att man ska trycka på Tab när man börjar skriva t.ex namnet på en variabel och sedan slutförs det automatiskt utan att du behöver skriva det fulla namnet. Det funkar även för mycket annat så som funktioner eller bara ett vanligt ord om du bara skriver text. Vim har mycket av detta inbyggt om du trycker på Ctrl+X följt av Ctrl+O, men det är betydligt skönare att trycka på Tab istället för den kombinationen.

Länk för nedladdning: https://github.com/ervandew/supertab

Surround

Mycket simpel plugin som gör det möjligt att markera en text och sedan trycka Shift+S följt av t.ex <div>. Detta gör att texten du markerat blir indenterad och ligger inuti en div-tagg. Skönt när du t.ex glömde att lägga en wrapper kring det du skrivit eller kanske vill göra en rad till en string genom att lägga ”” runt texten.

Länk för nedladdning: https://github.com/tpope/vim-surround
Video för demonstration: http://www.youtube.com/watch?v=5HF4jSyPpvs

Detta var bara tre plugins av så många fler som finns där ute. Vilka är dina favoriter?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *