JSLint + Vim

Bestämde mig för att äntligen börja använda någon form av debugging tool när jag kodar. Inte något jag brukar köra med om det inte är inbyggt i den editor jag använder – vilket det inte gör som standard i Vim. Eftersom jag kommer sitta med Brawl så fort jag får tid över så behöver jag helt enkelt en javascript debugger.

Mitt val blev jslint.vim som hämtas från github och läggs in i .vim mappen för att få highlights och info på rader som är fel. Nästa steg är att installera själva JSLint om du inte har det och i mitt fall så kunde jag göra det med hjälp av node.js eller rättare sagt NPM med följande kommando:

npm install jslint -g

Den sista -g flaggan är mycket viktig eftersom den lägger in jslint i din $PATH och gör att du kan köra det vart du än står.

Rekommenderar att läsa igenom github-sidan för jslint.vim för att få veta lite mer om hur den fungerar och kan konfigureras plus alternativa sätt att installera JSLint.

2 svar till “JSLint + Vim”

  1. Tobias Sjösten skriver:

    Tack för pushen! Jag har haft den pluginen i min att-göra-lista hur länge som helst men inte kommit mig för att ta tag i det.

    • John Dahlström skriver:

      Det var lite förvånande vilka error meddelande jag fick upp när jag körde igång det. En del detaljer jag inte ens tänkt på/visste om. Förmodligen även sådant som inte spelar någon större roll men som är bra att tänka på.

      ”use strict” t.ex är något jag inte kände till sen tidigare, som JSLint vill att man ska använda sig av.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *