rTorrent – torrentklient i terminalen

Detta är en enkel liten torrentklient som jag valde i jakten på ett CLI-baserat system. Den är alltså helt textbaserad och använder ncurses för att navigera runt. Skaparens mål med programmet är: ”a focus on high performance and good code”, vilket jag tyckte lät tilltalande.

rTorrent
(Bild tagen från wikipedia)

Processen för att starta en torrent är mycket enkel eftersom man kan välja en mapp där rTorrent alltid kollar efter torrentfiler. Ladda bara ner filen till den mappen, öppna rTorrent, navigera med piltangenterna för att markera den nya filen, tryck Ctrl+S och så rullar det igång.

Det finns en hel del genvägar/kommandon man kan/bör lära sig men det är inga problem eftersom det finns hjälpfiler för detta.

2 svar till “rTorrent – torrentklient i terminalen”

  1. Tobias Sjösten skriver:

    Tack igen för grymt tips! Såg att den hade stöd för magnet-länkar också.

    Nu när du börjar konvertera till CLI-världen tycker jag att det är dags att ta en titt på terminal-multiplexorerna, t.ex. tmux. Den har gjort mitt liv sååå mycket enklare.

    • John Dahlström skriver:

      Det stämmer. Från grunden så får man kopiera magnet-länkarna och klistra in dem i rTorrent’s kommandorad. Dock finns det möjlighet att göra processen enklare genom att modda lite filer så du kan klicka på länken på hemsidan istället för en copy/paste med länken.

      Aa har haft tmux i bakhuvudet men vet inte om jag behöver det med WMFS och möjligheten att trycka ”Super key + Enter” för att få upp en ny terminal som ligger perfekt på skärmen bredvid existerande. <3 WMFS 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *