Dotfiles som du hittar på min maskin

Det finns många variationer på så kallade dotfiles. De flesta kanske inte har rört någon i hela sitt liv, en del kanske har ändrat lite grann i sin .bashrc för att lägga in ett alias och andra har långa listor på saker de lagt till i alla sina dotfiles.

Hur som helst så tycker jag man kan göra mycket nyttigt med dem – vilket självklart är mening med dem – som att t.ex förenkla vardagsarbetet. Så vad jag har gjort nu är att publicera mina egna dotfiles på Github. Det är de filer jag kan tänka mig andra har nytta av, om inte för att använda dem rent av så kanske man kan få lite ideér/inspiration i alla fall.

Självklart kommer jag uppdatera dem när jag gör ändringar i dem, men förmodligen dröjer det lite då jag alltid gillar att testa och se om det var nödvändigt/användbart innan jag visar upp det för omvärlden.

2 svar till “Dotfiles som du hittar på min maskin”

  1. Tobias Sjösten skriver:

    Nice! Jag hittar alltid något när jag läser igenom andras dotfiles. I fallet med dina var det den sköna extract()-funktionen. Den snor jag. 🙂

    Mina ligger också uppe: https://github.com/tobiassjosten/dotfiles

    • John Dahlström skriver:

      Speciellt den är jag riktigt nöjd med. Allt för ofta som jag stannat upp och undrat ”vad är det för kommando till den filen…?”. Skönt att slippa tänka på det nu! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *