NcFTP – FTP i terminalen

Som jag nämnde i tidigare inlägg så vill jag börja använda fler CLI-baserade program och verkligen gå tillbaka till något som jag personligen gillar men som jag så som många andra är lite rädda för att börja använda. GUI gör ju faktiskt många saker mycket enklare för användaren men det tar även bort mycket för den som vill veta mer/ha mer kontroll.

Så för att inleda denna nya vana har jag börjat använda FTP genom terminalen istället för FileZilla som jag tidigare använt. Närmare bestämt NcFTP.

NcFTP Screenshot

Mycket simpelt program som var lätt att lära sig, snabbt och lightweight – precis det jag letade efter. Hjälpfiler finns det att tillgå när man behöver det, precis som det alltid finns i Linuxmiljö.

Vad gäller min hastighet från jämfört med att jobba i FileZilla så tycker jag att det går mycket snabbare med NcFTP. Mycket på grund av att jag kan använda tangentbordet och trycka ner några tangenter istället för att föra runt muspekaren och leta efter rätt fönster och sen klicka på ett par knappar i GUI:t.

Tummen upp för CLI så här långt och rekommenderas fortfarande till de som är geekiga nog att försöka sig på!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *