Lösning för att få fungerande ljud i Ubuntu 12.04

Något som hände mig när jag installerat Ubuntu 12.04 var att mina hörlurar inte stängde av ljudet på högtalarna. Båda kanalerna spelades alltså samtidigt. Jag fick även vid ett tillfälle enbart hörlurarna att fungera men inte högtalarna. Men självklart finns det en lösning på allt!

Öppna terminalen och skriv följande:

sudo add-apt-repository ppa:ubuntu-audio-dev/alsa-daily
sudo apt-get update
sudo apt-get install alsa-hda-dkms

Detta installerar en fungerande version av Alsa som gör att allt fungerar som det ska.

Reboota och njut av fungerande ljud!

LÖSNING 2014:

Paketet som ska installeras är idag omdöpt så istället för ”sudo apt-get install alsa-hda-dkms” så ska ni skriva:

sudo apt-get install oem-audio-hda-daily-dkms

3 svar till “Lösning för att få fungerande ljud i Ubuntu 12.04”

  1. leo skriver:

    det funkar ju endå inte

    • John Dahlström skriver:

      Du kanske har ett annat ljudkort? För mig fungerade det suveränt och jag har ett HDA Intel ALC889. Kolla vad det är för kort du har med ”arecord -l” i terminalen. Jag gissar på att du behöver något annat paket/uppdatering om du har en annan typ av kort.

  2. […] det spelades från både högtalare och hörlurar när jag satte i mina hörlurar. Lätt fixat med en lösning jag skrivit om tidigare här på bloggen […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *