Brawl

Något jag pysslat med på fritiden är att jobba på ett litet spel som jag fick idén till för en tid sedan. Jag har lirat textbaserade spel i många många år nu – till och från men det har ändå hängt med. Det jag gillat med dem är att de ger mig mycket frihet som spelare – något som inte finns i något annat spel jag spelat – samtidigt som jag fått en chans att sitta med lite programmering som jag använt i dessa spel.

Brawl som jag har döpt mitt lilla spel kommer bli ett fightingspel i textformat. Låter inte så kul kanske, men enkelheten och målet att göra spelet väldigt casual gör att många som inte lirat textspel kanske får upp ögonen för det om de inte sett något sådant tidigare.

Än så länge har jag skapat en webbklient och i stort sett hela grunden till spelmotorn. Det som ska in nu är attacker, kombinationer, olika game modes och lite småsaker som t.ex att man kan köpa uppgraderingar till sin karaktär.

(Bilden visar hur man skapar en karaktär vid inlogg)

3 svar till “Brawl”

  1. Spännande. Spel är alltid roliga och textbaserad spel har sin charm. Kommer följa detta med spänning.

  2. Tobias Sjösten skriver:

    Det här kan bli hur bra som helst. MUD är ju den ultimata spelformen och jag är övertygad om att du kan producera något riktigt ballt.

    Var signar man upp sig för betan? 🙂

  3. JOHN DAHLSTRÖM skriver:

    […] har tidigare skrivit om Brawl och att det inte var så mycket kvar för att få ut spelet. Efter en lång tids paus […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *